Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Що бе......много отдавна използвах такъв спрей....и няма проблем....от вътре се образува един налеп като дъвка и се маха....върши работа само за малки дупки, ако изпуска покрай джантата или винтила....но за по големи дупки забрави....а и той се използува, колкото да закараш колата до гумаджия.....не за вечно...даже някой мерцедеси ц-класа ги продаваха фабрично с такъв флакон без резервна гума излизаха от магазина....
    Имам такъв в багажника, в случай че е животоспасяващо да го ползвам, в упътването пише че не се маха, гумата се дебалансира необратимо и става негодна, Има и ограничения за температурата. Има едни френски коли които нямат резервна гума, защото според французите пътната помощ и сервизите за гуми са широко разпространени
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:16.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Витото ми беше с такова нещо. Компресорче и тази щуротия в шишето. Като някакъв течен каучук. Два пъти го ползвах. Първия път залрепи положението. Втория път като се скъса вентила ... не. Добре,че държеше та с припомпване и факта,че бях излязал от Перник скоро ми отървя пътната помощ
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• И аз съм за спрей. Има различни видове, дето не съсипват гумата. Ама трябва да се избира внимателно. Мисля че тия дето надуват гумата, не ги съсипват. Те са някакъв газ, дето при контакт с въздуха, става като тапа. И запушва дупката.

Comment

• Имам Нигрин, пише че става за дупки до 3мм и за гуми до 16 цола. Под 10градуса действието му се влошава. След употреба може да се пътува до разстояние 50 км. Гумата обработена с този спрей не може да се ремонтира повече. Работният газ е силно запалим. Трябва да се пази от замръзване.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• @ScuderiaItalia ... така я купих ... отказах се от патерицата защото просто не мога да намеря ... сега си издирвам нормална джанта с гума но само по 4 бр намирам ако някой случайно има излишна да пише

Comment

• И 147цата(2005) и 159ката(2006) ми са без патерица заводско.В комплекта са компресора и спрея.Няма крик,няма ключ...модерна работа.Е да ,ама аз съм си ОлдСкул и си взех и за двете коли комплект патерица с всичките му дреболии,нямам вяра на химията.
              Но по принцип спрея държи с години,лично имам наблюдения от кола на колега.Не беше с голяма дупка все пак.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Без резервна гума фабрично? Ми тея фабриканти не знаят, че тука у Бугаристанско селяндурите режат гумата отстрани и че спрея няма да помогне.
                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                  Без резервна гума фабрично?
                  Мхм...комплектите с компресорите са ми в мазето.Седят си.
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от puddyng Покажи съобщение
                    @ScuderiaItalia ... така я купих ... отказах се от патерицата защото просто не мога да намеря ... сега си издирвам нормална джанта с гума но само по 4 бр намирам ако някой случайно има излишна да пише
                    Здравей.Имам метална джанта 15" със гума 1бр.
                    0899221490
                    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                    Продавам Алфи на части!

Comment

• Много се извинявам нов съм и не знам къде да задам въпроса си.имам алфа ромео156 q4.но лагер тампона ми е за смяна кардана разглобяем ли е или не .благодаря предварително

Comment

• Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
                        Здравей.Имам метална джанта 15" със гума 1бр.
                        0899221490
                        Мерси но на мен ми трябва 225/55/17 5 по 98 са ми болтовете
                        Last edited by puddyng; d.m.y г., 17:26.

Comment

• Първоначално публикувано от вичо Покажи съобщение
                          Много се извинявам нов съм и не знам къде да задам въпроса си.имам алфа ромео156 q4.но лагер тампона ми е за смяна кардана разглобяем ли е или не .благодаря предварително
                          Ей в тоя раздел http://clubalfaromeo.com/forum/forum...sprune=-1&f=26 задай своя въпрос.....аи ако някой има желанието да те зариби като клиент, ще ти отговори и помогне....
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• здравейте колеги преди няколко дена си купих алфа ромео гт 2005 год.1,9 жтд.какви нещта триябва да направя по колата?(затапване дпф филтер т.н )

Comment

• Смени си първо маслото и ангренажа.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Абе не моа вдяна, как така на двата фиата брава дето ги карат жените в семейството и се карат всеки ден като уцелват всички дупки и шахти, не им се разбиват долните носачи, а на алфата заминават.Различават се само по захвата на амортесьора иначе са идентични като конструкция.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X